Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2006

Αιτία Πολέμου


Θηριώδεις εξάρσεις απάντηση στο σαμποτάζ αιματοχυσίων με διαμελισμένα πτώματα να διατυμπανίζουν την ζωική μας εξάρτηση. Αίμα και σπέρμα - θάνατος και ζωή, ανακατεύονται διαδραστικά σε μια ωκεάνια συνάφεια του οικοσυστήματος που μας απεμπολίζει με την ίδια ευκολία που μας ενστερνίζεται.
Ρημαγμένες, σαπισμένες, ξεσκισμένες περήφανες σημαίες με ξεθωριασμένα χρώματα και κοντάρια τίγκα στις εκδορές. Κάσους μπέλι στην πατριδογνωσία μας, σύνορα παντού, περιφραγμένες ιδέες και ακατάπαυστο μίσος για την αντίπερα όχθη. Θρησκείες και μυαλό κουκούτσι - ήθη, έθιμα και πατροπαράδοτοι χοροί διδάσκονται στα κατηχητικά ενδιάμεσα από σφαγές και καμένα τεμένη και εκκλησίες.
Φασιστικές απόψεις, υπεροψία χρώματος, ομαδοποίηση και κατηγοριοποίηση στα στενά πλαίσια των στερεότυπων. Πέραν όλων αυτών, κοινωνικός ρατσισμός στο συν άπειρο σε μια παρέλαση μηδενικής ανοχής στα πάντα έξω από τον εαυτό μας.
Κατακτητές, καταπατητές, θύματα, θύτες, σατράπηδες, μάρτυρες, νεκροί, ζωντανοί, άνθρωποι, κτήνη, ηγέτες, στρατιωτάκια, οβίδες, ελπίδες χαμένες στη σκόνη που κατακάθεται στο κεραμιδί μάγμα ξηραμένου αίματος - όλοι μας νικητές και χαμένοι στην τραμπάλα της ζωής και του θανάτου.