Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2006

Η Ωδή στον Κυκλοθάμωνα


Παρισσία και τόλμη χρειάζεται. Δοσολογία ικανή να αποτρέψει την εκ περιτροπής σοφιστία, μιας εικασίας που αποπαίρνει κάθε είδους λογική απόσταξη σε ένα μείγμα από χυλό και ασβέστη στην ονειροδιάβαση των εντυπωσιακών εκφάνσεων της συνεχούς ηλεκτροδότησης του εγκεφαλικού λοβού. Πατέρνες επαναλαμβάνονται στα χαωτικά κύματα της νευραλγίας ενώ οι ιδέες μετουσιώνονται σε μια ακραιφνή συνάντηση του οιστρογόνου με τις εκάστοτε επιθυμίες. Σημαδιακή πρωτοπορία μιας επικής διείσδυσης στον βλεννογόνο οϋκανθο της διαδραστικής χλέβης.
Σεναριακό εύρημα στη σιωπηλή συνύπαρξη σέκτων και φατριών πολυπλυθησμικών παραστάσεων. Η στρογγυλοποίηση των αποσχίσεων και η βραδύκαυστη λογική της αμαρτίας, συνυφάνει επιπόλαια την ασύστολη επιφάνεια που αποσχίζεται από μια σχεδόν ευλαβική αποστροφή στα κοινά.
Φανταστείτε την χώρα των νεκρών, σε μια διάσπαση ονειρική που επιφέρει τις απώλειες των ζωντανών στην στρατόσφαιρα της λογικής που διαποτίζεται από την εκάστοτε ευμάρεια των ηθών. Η τέρψη όλων αυτών, επέρχεται με την κατάποση του ανιατού δυσθεώρατου, του μικρού - μεγάλου Όμικρον. Συνδυασμός πορπής και αγκράφας, σύμπραξη υφής και μάζας σε μια σχετική υλοτομία των ελπίδων που συστρέφονται γύρω από μια ανεπαρκή αύρα.
Λαιμόκοψη που σιγοτρίζει από συστολή αιτιάσεων δοσμένων με μια ιατρική σημειολογία στα προτεκτοράτα των παραισθήσεων είναι τούτη η ωδή.